Rawatan eyebag Marissa: kelopak mata kendur, sembab dan berkantung bukan lagi masalah. Hasilnya - wajah kelihatan 10 tahun lebih muda!

Slot Sesi Konsultasi Rawatan Eyebag PERCUMA di MELAKA Kini Dibuka!

Atau scroll ke bawah untuk baca lebih info.

“Pukau” Orang Sekeliling Anda Dengan Bentuk Mata Yang Menawan, Terbentuk & Kelihatan 10 Tahun Lebih Muda – Hanya Dengan Satu Sesi Sahaja!

Saya mengalami masalah eyebag ni sejak berusia 35 tahun. Sekarang dah nak masuk 50-an. Malu rasa setiap pagi nak masuk office. Macam macam krim dah pakai tapi tak ada perubahan. Sama je. Alhamdulilah tergerak hati nak buat rawatan di Marissa Aesthetic. Sekarang semua puji mata dah cantik dan nampak muda dari usia 🙂
Pn. Nora, 45 tahun
Penjawat Awam

Di atas merupakan antara feedback pelanggan selepas rawatan Eyebag di Marissa.

Dah letih cuba produk dan rawatan yang tak berkesan?

Nak kawasan mata kembali tegang, terbentuk dan segar?

Ya, saya NAK!

Apa Itu Masalah Eyebag?

Gambar: Masalah Eyebag

Eye bag, merupakan masalah mata yang menampakkan sembap, bengkak ringan atau bengkak pada bahagian bawah mata dan perkara ini adalah satu isu biasa apabila anda semakin meningkat usia. Ia terjadi apabila usia anda semakin meningkat, struktur tisu dan otot yang menyokong kelopak mata akan menjadi lemah. Kulit cenderung untuk menjadi kendur dan lemak di sekitar mata akan bergerak ke bahagian bawah mata. Selain itu, ruang bawah mata juga boleh mengumpulkan cecair, menjadikan ia tampak bengkak.

Ia tidak mendatangkan bahaya, cuma mungkin akan menyebabkan anda kelihatan lebih TUA, LETIH, LESU dan SAKIT.

Kehadiran Eyebag ini bukan sahaja buat anda rasa hilang keyakinan diri, malah ia akan membuat anda rasa hilang mood setiap hari dan lebih teruk lagi akan buat anda nampak lebih tua dari usia sebenar.

Teknologi Rawatan Eyebag Marissa

KAEDAH LASER

Menggunakan kaedah fibreoptik laser yang dipancarkan ke bawah kulit dan mampu memecahkan lemak.

KAEDAH PENGISI DERMAL

Pengisi dermal biasanya merupakan rawatan pilihan untuk menghapuskan beg mata tanpa pembedahan. Pengisi dermal adalah gel yang terdiri daripada bahan yang dipanggil asid hyaluronik.

KAEDAH BLEPHAROPLASTY

Blepharoplasty adalah kaedah untuk membuang eyebag secara kekal dan kelopak mata dibentukkan semula.
Terdapat dua jenis blepharoplasty iaitu blepharo eyelids (bertujuan membentuk lipatan kelopak mata) dan blepharo eye baggy (bertujuan menghilangkan kantung mata dan kedutan bawah mata). Lebihan kulit dan jaringan lemak di kelopak mata (eyelid) atau kantung mata (eyebag) akan dibuang. Eyelid atau eyebag yang dirawat akan beransur ansur pulih selama 2 minggu setelah rawatan dijalankan. Hasil blepharoplasty akan bertahan 5 hingga 7 tahun tergantung dengan gaya hidup seseorang.

Bila Nampak Kesan?

Kesan rawatan Eyebag Marissa dapat dilihat dengan serta-merta dan hasilnya bertahan sehingga tujuh tahun. Doktor terlatih Marissa mengambil masa selama lebih kurang sejam untuk melakukan rawatan Eyebag ini. Berbeza dengan rawatan lain, teknik ini tidak menyakitkan. Ia tidak memerlukan masa yang panjang dan tidak memerlukan pembedahan. Hasilnya amat memuaskan. Ia boleh digunakan untuk menutup kedutan yang ketara, mencantikkan struktur lingkaran mata, menghilangkan lemak bawah mata, mencantikkan kelopak mata dan lain-lain.
Gambar: Hasil Rawatan Eyebag (Wanita)
Gambar: Hasil Rawatan Eyebag (Lelaki)

Siapakah Yang Sesuai?

Rawatan ini selalunya dilakukan pada orang berumur 35 hingga 65 tahun. Matlamat rawatan Eyebag ini adalah untuk mengembalikan keremajaan kawasan mata. Jadi lebih awal anda melakukannya maka lebih cepat anda dapat mengatasi tanda-tanda penuaan. Calon yang ideal ialah orang yang bahagian matanya sudah mula kendur, sembab, lebam, berlemak atau sudah menampakkan tanda-tanda penuaan.

Aplikasi Rawatan Eyebag

Rawatan ini amat berkesan digunakan untuk:

 • menutup kedutan yang ketara,
 • mencantikkan struktur lingkaran mata,
 • menghilangkan lemak bawah mata,
 • mencantikkan kelopak mata,
 • dan sebagainya

Orang ramai yang ingin mendapatkan rawatan Eyebag dinasihatkan berjumpa dengan doktor kecantikan yang bertauliah seperti Dr Rushmini Maris Ismail.

Siapa Dr Rushmini Marisa?

Dr Rushmini Marisa adalah:

 • Doktor Pakar Penegangan Wajah (LiftUp Specialist)
 • Doktor Pakar Estetik Berpengalaman
 • Mempunyai Klinik Antiageing
 • Mempunyai Spa Antiageing (Marissa Aesthetic) > 10 cawangan di seluruh Malaysia

Dr Rushmini Maris Binti Ismail merupakan seorang doktor yang berkelulusan dari Kolej Perubatan Kasturba, India (MBBS) pada tahun 1997. Beliau memulakan kerjayanya dengan berkhidmat di beberapa klinik-klinik dan hospital-hospital kerajaan dan swasta sebelum membuka kliniknya sendiri 15 tahun yang lalu.

Beliau memulakan dengan membuka klinik pesakit luar. Setiap hari beliau didatangi oleh pesakit-pesakit yang mempunyai pelbagai jenis penyakit. Beliau juga melihat ramai orang yang sudah berusia mempunyai penyakit yang kronik dan memerlukan bantuan orang lain untuk hidup. Dari situ, beliau mendapat ilham untuk mengkaji dengan lebih mendalam berkaitan penyakit penuaan.

Berasaskan minat yang mendalam di dalam bidang aesthetic dan perubatan anti-penuaan beliau menyambung pelajaran ke peringkat Masters dan berjaya mendapat Ijazah Master Anti-Aging & Regenerative Medicine di UCSI, KL. Beliau juga mendapat persijilan dari universiti dan pusat latihan di Germany, Bulgaria, Bangkok dan Singapura. Setelah tamat pengajiannya, pada tahun 2013, beliau membuka sebuah pusat kecatikan dan anti-penuaan sendiri. Tujuan beliau adalah untuk memberi kesedaran kepada semua orang tentang kepentingan kesihatan dan kecantikan. Selain itu, ia juga bertujuan untuk memberi kesedaran dan pengetahuan tentang kepentingan hormon untuk tubuh badan yang sihat dan cergas.

Kerana keaktifan beliau dalam memperkenalkan rawatan anti-penuaan, Dr. Rushmini Maris sering dijemput untuk memberi ceramah kesihatan dan kecantikan di organisasi-organisasi kerajaan dan juga swasta antaranya Malaysia Airlines (MAS), Persatuan-Persatuan, dan juga Universiti-universiti tempatan. Selain itu, beliau juga sering dijemput sebagai penceramah tetap di Radio KL pada setiap hari Khamis, dan beberapa kali dijemput sebagai tetamu jemputan WHI di TV3, SOAL WANITA di TV Al-Hijrah dan FEMINA di TV1. Dr Rushmini juga sangat aktif dalam menjalankan bengkel-bengkel dan ceramah-ceramah kesihatan dan kecantikan di klinik. Beliau juga giat menulis artikel-artikel yang berkaitan kesihatan dan kecantikan. Selain menulis artikel, beliau juga terkenal dengan bukunya yang bertajuk “Catatan Kehamilan” yang di ulang cetak beberapa kali.

As Seen On

Suasana Rawatan Marissa:

Sesi konsultasi bersama Pakar

Sesi rawatan

Sesi feedback

Kelebihan Rawatan Marissa

Testimoni Rawatan Eyebag

“Saya cukup berpuas hati dengan rawatan yang diberikan kepada kelopak mata saya. Memang WOW dengan usia dah 63 tahun tetapi bila saya balik anak saya cakap macam umur 36. Memang tip-top, terima kasih Marissa..” – Pn. Jamilah, 63

“Mata saya memang nampak bengkak teruk. Hari-hari macam orang tak cukup tidur. Saya suri rumah je tapi malu la dengan cik suami. Tapi lepas je buat treatment haritu, memang berkesan. Dah tiada lagi bengkak, sembap dekat mata ni. Nampak muka ni macam orang muda-muda. Cik suami pun puji.” – Puan Ainun, 49

“Walaupun sekarang saya masih 28 tahun, tapi mata macam orang tua nampak letih. Ia bukan saja buatkan wajah nampak tak bermaya, malah kelihatan lebih tua daripada usia dan Mira sangat berpuas hati dengan rawatan di Marissa Aesthetic kerana memberi kesan Superb pada mata Mira.” – Mira, 28

Lokasi Kami

📍 MARISSA AESTHETIC MELAKA
No 5 Taman 1 Lagenda 75400 86,
Jalan Lagenda 9,
75300 Melaka

Berita Baik!

KINI RAWATAN EYEBAG ADA PROMO DISKAUN TERHAD SEHINGGA 50% UNTUK 100 ORANG TERAWAL SAHAJA.

TAHNIAH! ANDA LAYAK!

Jangan berlengah lagi. Hilangkan kerisauan anda sekarang. Isi borang di bawah cepat sebelum SESI PROMO habis!

Borang Sesi Konsultasi Rawatan Eyebag

Isi butiran di bawah dan klik butang Hantar.

Kami akan menghubungi anda untuk mengesahkan sesi konsultasi. Cepat! Sesi promo adalah terhad!

  ×
  ×

  Cart